792 315 084
OVĚŘIT DOSTUPNOST

Jak šetřit mobilní data efektivně? Poradíme pár zajímavých tipů!

Jak šetřit mobilní data efektivně? Poradíme pár zajímavých tipů!

Publikováno: 7. 4. 2022381 slovČtení na 1.9 min.

Ačkoliv se dnes považují za standard neomezená mobilní data, tak se velice často stále setkáváme s tím, že máme jen vyšší limity, nebo dokonce musíme užívat sdílené zásoby dat a menších limitů. Při nesprávném užívání se tak mohou jednoduše mobilní data doslova rozkutálet.

Existuje přitom zajímavé spektrum nástrojů nebo zařízení, které vám dokáží mobilní internet dokonale šetřit. Díky tomu se tak nemusíte o svoje mobilní data v rámci běžného užívání vůbec bát. A přesně několik zajímavých nástrojů, které šetří mobilní data, si dneska představíme.

Šikovný spořič dat u Google Chrome

Chrome je jedním z nejoblíbenějších prohlížečů. Užíváme si na něm nejen pevné připojení, ale právě i mobilní internet plnými doušky. Pro svoji desktopovou i mobilní verzi ale nabízí zajímavou možnost nastavení. Ta se točí kolem toho, že můžete aktivovat spořič dat. To v praxi znamená, že Google automaticky přijímá fotky různých velikostech, minifikuje kód, a celou řadu dalších věcí. Ve finále dokáže šetřit až desítky procent dat.

Automatické připojení k Wifi

V rámci České republiky i Evropy najdete nejen že celou řadu nezávislých hotspotů. Najdete také mnohem zajímavější eventuality, jako může být kupříkladu celoevropská studentská síť eduoram. S nastavením automatického připojení k těmto bodům budete automaticky šetřit mobilní internet. Kolikrát totiž člověk čerpá mobilní data i doma jen proto, že se zapomněl manuálně připojit.

Hlídání využití mobilních dat

Všechna zařízení Android i iOS mají ve svém jádře funkcionalitu hlídání mobilních dat. Jednoduše během toho, co užíváte mobilní internet aplikace počítá data, která jste spotřebovali. Jakmile mobilní data dosáhnout přednastavené hodnoty, tak vás aplikace automaticky upozorní. Díky tomu tak můžete spravovat denní výdaj dat bez jakýchkoliv obtíží.

Čtěte také

Přečtěte si i ostatní články z blogu.