792 315 084
OVĚŘIT DOSTUPNOST

Jak funguje internetová televize oproti digitální?

Jak funguje internetová televize oproti digitální?

Publikováno: 22. 9. 2022362 slovČtení na 1.8 min.

Internetová televize versus digitální televize je dilematem, které řeší stále větší množství domácností. Zatím co v minulosti byla digitální televize v domácnostech naprostou povinností, tak se v posledních letech zcela naopak dostává internetová televize do popředí ve všech ohledech.

Dnes už vám dokáže televize přes internet nabídnout naprosto všechny přednosti digitální televize, ale zároveň dokáže nabídnout opravdu velké množství výhod, které vám digitální rozhodně nenabídne. Základem je ale to, že internetová televize funguje zcela odlišně oproti televizi digitální. A přesně to, jak funguje internet TV bude dnešním ústředním tématem.

Jak připojit internetovou televizi?

Největší výhodou je, že pro užívání internetové televize nepotřebujete vůbec nic jiného než připojení k internetu. Jakmile jste připojení k internetu, bez rozdílu na konkrétním zařízení, systému nebo typu připojení, tak můžete internetovou televizi přijímat. Vše tedy záleží pouze na připojení daných zařízení online.

To je pro spoustu lidí naprosto zásadní výhoda, protože instalace digitální televize dokáže být dost nepříjemná záležitost. Vedle instalace digitální přípojky nebo vlastního přijímače je instalace televize přes internet velice jednoduchá záležitost.

Připravte se ale na vyšší náročnost

Jenže mezi výhodami je pochopitelně televize přes internet také dost náročná na připojení k internetu. Pokud tedy volíte některý z pomalejších tarifů, tak se můžete potkávat se zpomalením internetu v případě, kdy zároveň sledujete televizi.

Specifické je to především v případě, kdy televize přes internet přijímá kanály v kvalitě HD a vyšší. Zde je pochopitelně vytížení internetového připojení mnohem vyšší, než je tomu jinak u standardních kanálů. U rychlostí v hodnotě stovek kilobitů to ale rozhodně nebude působit komplikace.

Čtěte také

Přečtěte si i ostatní články z blogu.