792 315 084
OVĚŘIT DOSTUPNOST

Zabezpečení mobilních telefonů věnujeme stále více pozornosti

Zabezpečení mobilních telefonů věnujeme stále více pozornosti

Publikováno: 7. 5. 2019370 slovČtení na 1.9 min.

Kvalitní zabezpečení mobilních telefonů je samozřejmost pro stále větší počet lidí. A to je jedině dobře. K zabezpečení mobilních telefonů tak využíváme nejen otisk prstu, ale z průzkumu, který provedly společnosti seznam a ESET dále vyplynulo, že se stále méně připojujeme k nezabezpečené veřejným wi-fi sítím.

Myslíte na zabezpečení mobilních telefonů i vy?

Již zmíněný průzkum mimo jiné poukázal i na to, že lidé k surfování po internetu stále častěji využívají své mobilní telefony, které tak upřednostňují před počítači, tablety nebo notebooky – celkem 82 % dotázaných preferuje mobilní telefon pro prohlížení internetu. I z toho důvodu byste neměli zabezpečení mobilních telefonů podceňovat.

V zabezpečení mobilních telefonů zaostáváme

Ačkoli ve vás možná předchozí řádky vyvolaly představu, že vzhledem k tomu, že tolik lidí upřednostňuje surfování na mobilním telefonu před surfováním třeba na tabletu či notebooku, budou O to více myslet na zabezpečení svých mobilů, ve skutečnosti tomu tak úplně není.

Pravda je totiž taková, že mobilní telefony ze všech zařízení chráníme úplně nejméně. V porovnání například se stolními počítači nebo notebooky, kde má bezpečnostní software nainstalováno přes 90 % lidí, je to u mobilních telefonů pouze 59 %. A to je docela slušný rozdíl.

Připojení k veřejným WiFi využíváme stále méně

Oproti předchozím rokům podstatně klesl zájem o využívání veřejných a tím pádem nezabezpečených wi-fi sítí. Wifi ve veřejných obchodních centrech, na nádražích nebo třeba v kavárnách tak využívá čím dál méně lidí. Z části je to způsobeno i skutečností, že 62 % Čechů má ve svém mobilním telefonu datový tarif, tudíž veřejné připojení k Wifi nepotřebují.

Čtěte také

Přečtěte si i ostatní články z blogu.