792 315 084
OVĚŘIT DOSTUPNOST

Pevný internet podle rychlosti aneb, najděte ideální rychlost pro vaše potřeby

Pevný internet podle rychlosti aneb, najděte ideální rychlost pro vaše potřeby

Publikováno: 28. 10. 2021389 slovČtení na 1.9 min.

Pořídit si pevný internet znamená celou řadu možností, jaké připojení nakonec budete mít k dispozici. Můžete mít různé rychlosti, limity nebo i technologie připojení k internetu. Pro žádný pevný internet tak ani zdaleka neplatí, že by byl stejný jako kterýkoliv jiný pevný internet.

Pro nás dnes bude nejdůležitější jeden z nejčastějších parametrů na který se ptají lidi, co pevné připojení k internetu pořizují. Budeme se bavit o tom, jaké rychlosti připojení k internetu lze získat a na které úkony pevný internet s danou rychlostí dokonale postačí.

Nejpomalejší standardní připojení již od 8Mbit

Pokud půjdeme od nejpomalejšího připojení k internetu, které standardně potkáme v nabídce, tak narazíme na hodnotu kolem osmi megabit. Jedná se opravdu o naprosto základní připojení, které je vhodné například pro seniory nebo na chalupu. Stačí bohatě na procházení stránek ale na stahování a multimédia už bude pomalejší.

Sto megabit jako starší standard

Dlouhé roky se sto megabitové pevné připojení používalo jako naprostý standard. Sto megabitů je už opravdu dostatečná rychlost na to, abyste mohli v pohodě sledovat multimédia i stahovat. Ve vyšší kvalitě a objemech ale ucítíte, že se jedná o připojení, které má svoje limity.

Aktuální průměr je kolem 300Mbit

Jakmile se posuneme na tři sta megabit, tak jsme na standardním průměru. Připojení k internetu s touto rychlostí je aktuálně nejčastěji objednávaný pevný internet a dokonale postačí ke všem potřebám. Je dostatečně efektivní na sledování živých vysílání, stahování obsáhlejších souborů a procházení webů je s ním pochopitelně hračka.

Pro opravdové experty je tu gigabit

Pokud ale používáte připojení k internetu pro profesní účely, nebo jste hráči náročných online her a podobně, tak budete určitě zálibně koukat po gigabitovém připojení, které je současnou špičkou nabízenou v České republice. Gigabit je zkrátka naprosto dostačující na cokoliv a pokud jste na svůj pevný internet přeci jenom ras, tak vás gigabit nezklame.

Čtěte také

Přečtěte si i ostatní články z blogu.