792 315 084
OVĚŘIT DOSTUPNOST

Mezi největší výhody IPTV patří podpora různých zařízení

Mezi největší výhody IPTV patří podpora různých zařízení

Publikováno: 9. 2. 2023398 slovČtení na 2 min.

IPTV je technologií která už postupně zvládla v mnoha oblastech vytlačit mnohem jednodušší a méně schopné pozemní digitální vysílání. Důvodem jsou hlavně výhody IPTV, které vycházejí přímo z její technologie. Díky tomu tak nemají digitální přenosy žádnou možnost, jak se pokusit o překonání IPTV.

A nejspíše nikoho nepřekvapíme, když prozradíme, že se o to ani nesnaží. Dnes se ale podíváme konkrétně na výhody IPTV, které se otáčejí kolem jejich široké podpory napříč zařízeními a systémy.

Možnost sledování na více zařízení

Základním důvodem, proč jsou výhody IPTV oblíbené u větších skupin a rodin, je právě možnost sledování na více zařízeních. Představte si, že televize přes internet je jedna jediná služba. Přitom ale můžete službu využívat celou dobu na vícero zařízeních.

Důležité je v tomto případě zmínit, že tuto funkcionalitu může ovlivnit sám poskytovatel služby jako takové. Například internetová TV od společnosti T-mobile vždy podporovala jenom jednu možnou relaci v daný čas. Následně ale i tato firma přišla s tarify, které umožnili spouštění na více místech.

Široká podpora operačních systémů

Další výhodou je podpora na víceméně všech operačních systémech, které vás napadnou a jsou hojně používané. Není problém sledovat televize přes internet například v prohlížeči na počítači, stejně tak výhody IPTV můžete využívat na mobilních zařízeních, tabletech a mnohých dalších.

Mezi výhody IPTV patří datová náročnost

Někdo by mohl čekat, že internetová TV bude mít problém hlavně s datovým přenosem mimo pevné domácí připojení. Jenže opak je pravdou. Stejně jako jiné online videosekvence mohou také přenosy IPTV fungovat tak, že snižují a zvyšují svoji kvalitu a s tím i náročnost přenosu. Díky tomu tak nebude problém se sledováním ani na mobilních datech mimo 5G oblasti.

 

Čtěte také

Přečtěte si i ostatní články z blogu.